Vervang energieslurpers en bespaar honderden euro’s [2019]

Onzuinige elektrische apparaten zoals onder andere: koelkasten, vriezers, vaatwassers, wasmachines- en drogers en halogeen- of gloeilampen kunnen ervoor zorgen dat de energierekening onnodig hoog oploopt. Oude apparaten kunnen enorme energieverbruikers zijn. Soms kan het energieverbruik zelfs zo hoog zijn dat het interessant is om het apparaat direct te vervangen door een nieuw energiezuinig exemplaar.

Indicatie van besparing:
een nieuwe zuinige wasdroger bespaart tot € 99,- per jaar, een wasmachine € 97,- en LED lampen maar liefst € 124,-. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht in opdracht van het HIER klimaatbureau.

Energieslurpers opsporen

Twijfel je over het energieverbruik van jouw elektrische apparaten en wil je onderzoeken of het energieslurpers zijn? Voor € 15,- tot € 20,- is een simpele elektriciteitsmeter te koop, waarmee je kunt meten hoeveel elektriciteit het apparaat verbruikt wat je erop aansluit. Vergelijk dat met het verbruik van een nieuw energiezuinig apparaat en bereken of het interessant is om de oude apparaten te vervangen door een nieuw exemplaar.

Waar moet ik bij aankoop op letten?

Let bij aankoop van elektrische apparaten op het energielabel en op het vermogen. Kies voor apparaten met het energielabel A+++, die zijn het meest zuinig met stroom en maar liefst twee keer zo zuinig als het energielabel A+. Het vermogen van een apparaat wordt aangegeven in W of Watt. Houd er rekening mee dat een hoog vermogen zorgt voor een hoog elektrisch verbruik. Laat je daarom goed informeren hoeveel vermogen voor jouw situatie en gezinssamenstelling het beste is.

Gratis advies bij het Duurzaam Bouwloket Texel

Heb je vragen over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van jouw woning? Duurzaam Bouwloket helpt je van A tot Z verder met gratis en onafhankelijk advies. Neem contact op met een adviseur door te bellen (072 - 743 39 56) of te mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Voor meer informatie over energiebesparende maatregelen en subsidies en financieringsregelingen kan je terecht op www.duurzaambouwloket.nl.

 

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021