Verduurzamingsacties gemeente Texel

Door de stijgende energieprijzen is het verduurzamen van de woning interessanter dan ooit! Gemeente Texel helpt bewoners van Texel hier graag bij met gratis en onafhankelijk advies. De komende weken/maanden worden er meerdere verduurzamingsacties georganiseerd:

Isolatieactie

Gemeente Texel organiseert samen met het Duurzaam Bouwloket en gecertificeerde bedrijven een isolatieactie speciaal voor huiseigenaren van Texel. Bewoners kunnen zich inschrijven voor een vrijblijvende offerte met een goede prijs-kwaliteitverhouding voor de maatregelen: isolerend glas, spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie.

Informatieavond (online)
Bewoners van Texel zijn van harte uitgenodigd voor een online informatieavond. Waar een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket meer vertelt over de isolatieactie, het aanbod van de bedrijven, subsidies en financiering.
Wanneer: Maandag 31 oktober
Tijd: Inloop: 20:30 – 21:30
Aanmelden: inkoopactie.duurzaambouwloket.nl/actie-texel

Energiebesparingsaanpak Vooroorlogse Woningen

Woningen die voor de oorlog zijn gebouwd zijn bij de bouw zeer beperkt geïsoleerd. Dit betekent dat er kansen liggen om de woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. Is de woning al goed geïsoleerd? Dan is het interessant om zelf energie op te weken met zonnepanelen en misschien wel een warmtepomp te installeren.

Stappenplan
Samen met Duurzaam Bouwloket heeft gemeente Texel een handig stappenplan gemaakt, waarin geadviseerd wordt welke maatregelen interessant zijn om de woning energiezuinig en duurzaam te maken. Dit stappenplan is te vinden op de website van het Duurzaam Bouwloket en wordt toegelicht tijdens de informatieavond.

Informatieavond (fysiek)
Bewoners met een woning gebouwd van voor de oorlog zijn van harte uitgenodigd voor de informatieavond. Waar een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket meer vertelt over het stappenplan, energiebesparende maatregelen, subsidies en financiering.

Wanneer: Donderdag 3 november
Tijd: Inloop: 19:00 | Start: 19:30
Waar: Stayokay Den Burg, Haffelderweg 29, 1791 AS Den Burg (naast het gemeentehuis)
Aanmelden: www.duurzaambouwloket.nl/vooroorlogs-texel

Mobiele showroom komt naar Texel

Wilt u weten hoe een warmtepomp klinkt en hoe een zonnepaneel er van dichtbij uitziet? Komt dat binnenkort zien in de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket. In de showroom worden allerlei duurzaamheidsmaatregelen en -producten getoond, van klein tot groot. Zowel inwoners van Texel met een huurwoning, als inwoners van Texel met een koopwoning kunnen hier terecht. Een bouwkundig adviseur van het Duurzaam Bouwloket is aanwezig om bewoners rond te leiden en alle vragen te beantwoorden over energiebesparing en het verduurzamen van de woning.

Wanneer: Donderdag 27 oktober
Tijd: 12:00 tot 16:00
Waar: Parkeerplaats Gemeentehuis Emmalaan 15 Den Burg

Wanneer: Maandag 7 november
Tijd: 10:00 - 14:00
Waar: Warenmarkt op de Groeneplaats

Windkracht 5 of meer?
Helaas is het dan niet mogelijk voor de mobiele showroom om veilig de weg op te gaan. In dat geval kunt u uw vragen stellen aan de bouwkundig adviseur in het gemeentehuis. (Locatie lepelaar naast de centrale hal)

Monumentale woning

Voor eigenaars van monumentale woningen organiseert de gemeente Texel samen met het Duurzaam Bouwloket in februari 2023 een voorlichtingscampagne. U kunt dan een afspraak maken met een bouwkundig adviseur in het gemeentehuis. Ook is in de gehele maand februari de reizende expositie van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed; Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan je denkt te bezoeken. Locatie Centrale hal gemeentehuis. Eigenaren van een monumentale woning krijgen t.z.t. een informatiebrief hierover.

Nationale Duurzame Huizenroute

Duurzaam wonen? Kijk eens bij de buren!

Hoe houd ik mijn energierekening zo laag mogelijk? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. Op 29 oktober en 5 november kunt u inspiratie opdoen tijdens de tiende editie van de Nationale Duurzame Huizen Route! Honderden huiseigenaren in heel Nederland openen hun deuren en laten zien welke duurzame stappen zij hebben gezet. Ook gemeente Texel doet mee. Op de route zijn vier Texelse woningen deze editie te vinden. Schrijf je in voor een bezoek via de website van de Duurzame Huizen Route.

Tijdens een bezoek aan een duurzaam huis komt u meer te weten over bijvoorbeeld natuurlijke bouwmaterialen, het isoleren van een zolderdak of de kosten voor het installeren van de warmtepomp. Deelnemers staan graag klaar om vanuit eigen ervaring te vertellen over hun proces naar een duurzamer huis en alles wat daarbij komt kijken.

“Toen wij ons huis wilden verduurzamen, moest ik veel uitzoeken. Wat ik geleerd heb, geef ik graag door aan de bezoekers”, vertelt één van de enthousiaste deelnemers. Gemeente Texel doet mee met de Duurzame Huizen Route en stimuleert inwoners om eens binnen te kijken bij een huis in de buurt óf om zelf mee te doen en een ander op weg te helpen.

Doe ook mee

Wie al duurzame stappen heeft gezet, kan ook zijn huis aanmelden als voorbeeld. Alle soorten woningen zijn welkom, met grote en kleine maatregelen zoals ledlampen, isolatie, een warmtepomp of balansventilatie. Via de website kun je jouw woning aanmelden en doorgeven of je bezoekers wilt ontvangen.

Woonbeurs Texel

Op zondag 6 november organiseert Texel Excursies de Woonbeurs Texel in evenementenhal Texel op de krim. Gemeente Texel is een van de standhouders.Bezoek de stand als u vragen heeft over het verduurzamen van uw woning. Waar kan ik advies krijgen? zijn er subsidies? Welke financieringmogelijkheden zijn er? 

Datum: 6 november 2022
Tijd: 11.00 – 17.00 uur
Kosten: Online kaarten €3,- en kaarten aan de deur €5,-
Adres: Evenementenhal Texel, Roggeslootweg 6, 1795 JV De Cocksdorp
Website: Woonbeurs Texel

 

 

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021