Dakisolatie: minder stookkosten, warme slaapkamer [2018]

Is jouw slaap- of zolderkamer koud gedurende de wintermaanden en wil je hier iets aan doen? Het isoleren van jouw dak is dé oplossing! Het is een relatief goedkope maatregel met grote voordelen zoals: lagere energielasten, verbetering wooncomfort, koelere kamer in de zomer en een eenvoudige klus voor de doe-het-zelvers.

Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw dak te isoleren, in dit nieuwsbericht worden ze kort toegelicht.
Wil je hierover meer informatie? Neem dan contact op met de helpdesk van het Duurzaam Bouwloket Texel. Onafhankelijke adviseurs helpen je (gratis) verder met al je vragen over het verduurzamen van de woning. Neem contact op door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Of neem een kijkje op www.duurzaambouwloket.nl en ontdek de mogelijkheden voor het verduurzamen van jouw woning.

Mogelijkheden isoleren dak

Isoleren schuin dak

Hoe je een schuin dak isoleert is sterk afhankelijk van de staat waarin het dak verkeert. Is je dak in slechte staat, dan is het verstandig om aan de buitenkant te isoleren. Een voordeel van het isoleren van een schuin dak aan de buitenzijde is dat het dakbeschot bij deze methode aan de ‘warme kant’ zit. Dit zorgt er voor dat de kans op vocht of condensatie(problemen) zeer klein is.

Een erg populaire maatregel onder de ‘doe-het-zelvers’ is het isoleren van een schuin dak aan de binnenzijde. Het isoleren van de binnenzijde van het dak brengt jaarlijks een hoge besparing met zich mee. Bij het isoleren aan de binnenzijde zal goed gekeken moeten worden naar de opbouw van de constructie. Kijk op onze website voor alle aandachtspunten.

Isoleren plat dak

Het isoleren van een plat dak kan zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Echter raden wij aan om altijd te kiezen om een plat dak aan de buitenzijde te isoleren. Ga je aan de binnenkant isoleren, dan brengt dit de nodige risico's met zich mee. De kans op vocht en schimmelvorming is namelijk vele malen groter.

Isoleren zoldervloer

Gebruik je je zolder zelden dan is het een optie om niet je dak, maar je om zoldervloer te isoleren. Dit is een relatief makkelijke ingreep waarmee je veel warmteverlies kunt voorkomen. Zowel voor een houten zoldervloer als voor een betonnen zoldervloer zijn er voldoende mogelijkheden om te isoleren.

Doe de energiesubsidie check

Via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck kan je bekijken welke subsidies en financieringsregelingen er lokaal, regionaal en landelijk beschikbaar zijn.

 

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021