Energie besparen met radiatorfolie [2018]

Wist u dat veel warmte van de radiator direct bij de muur verloren gaat?
Met radiatorfolie kunt u dit voorkomen en bespaart u jaarlijks veel energiekosten.

Warmteverlies door straling

Een radiator straalt aan twee kanten warmte uit. Aan de ene kant de woonkamer in, en aan de andere zijde tegen de binnenkant van uw muur. Veel warmte verdwijnt hierdoor in de massa van uw muur. Wanneer u een ongeïsoleerde gevel heeft gaat hier uiteraard meer warmte verloren als bij een goed geïsoleerde gevel.

Zonder radiatorfolie warmt een radiator door middel van stralingswarmte de binnenmuur (en buitenmuur) op. Dit is warmte die direct verloren gaat in de massa van de ongeïsoleerde gevel. Een goede manier om de stralingswarmte van de radiatoren de kamer in te leiden is door de achterzijde van de radiator te beplakken met radiatorfolie. Hierdoor wordt de warmte die de radiator aan de achterkant uitstraalt naar de wand gereflecteerd en het warmteverlies (door straling) in de massa van de muur geminimaliseerd.

U kunt de radiatorfolie eenvoudig zelf plaatsen

Wilt u weten hoe? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket Texel. Zij hebben een stappenplan voor het plaatsen van radiatorfolie.

Gratis en onafhankelijk advies

Wilt u meer weten over de werking van radiatorfolie? Of heeft u andere vragen met betrekking tot het energiezuinig maken en verduurzamen van uw woning? Dan kunt u terecht bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Neem contact op met een onafhankelijke adviseur door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar het nummer 072 – 743 39 56.

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021