Eerste tot energieneutraal verbouwde woning vanuit subsidie gerealiseerd [2017]

Begin dit jaar is een subsidieregeling geopend voor het tot energieneutraal verbouwen van je eigen woning. Een energieneutrale woning betekent dat deze woning over het hele jaar genomen evenveel energie verbruikt als opwekt. Inmiddels is de eerste tot energieneutraal verbouwde woning met behulp van de subsidie opgeleverd. Simon Keijzer uit Oudeschild heeft zijn woning verbouwd tot volledig energieneutraal. Simon en verantwoordelijk wethouder Hercules plaatsten een bord is de voortuin om dit moment te markeren.

De gemeente biedt, met hulp van de provincie Noord-Holland, een subsidie aan om woningen tot energieneutraal te verbouwen. Simon Keijzer is de eerste die hiervan gebruik heeft gemaakt en zijn woning tot energieneutraal verbouwde. Dit deed hij door de plaatsing van een warmtepomp, laag temperatuur radiatoren en een zonneboiler. In een half jaar wist hij al deze maatregelen te realiseren. Inmiddels is zijn woning niet meer op het gas aangesloten. En is hij erg blij met de besparing op zijn energierekening.

Een jaar de tijd om maatregelen uit te voeren

Er zijn inmiddels meer aanvragen binnen gekomen voor de subsidie energieneutrale woningen. De subsidie is verdeeld in tranches, waarbij geldt: hoe eerder u gebruik maakt van de subsidie, hoe hoger het subsidiebedrag dat u krijgt. De doorlooptijd van de subsidie energieneutrale woningen is inmiddels verlengd. U heeft nu een jaar de tijd om alle maatregelen uit te voeren om u woning energieneutraal te verbouwen. Voorheen was dit een half jaar.

Wilt u ook uw woning tot energieneutraal verbouwen? Ook u kunt gebruik maken van de subsidie en lening! U kunt hiervoor een eerste gratis adviesgesprek aanvragen bij Energiek Advies.

Meer informatie vindt u op de website www.texel.nl/energieneutraal.


1 Mieland
Oudeschild, Noord-Holland.
Nederland ,1792 CL
Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021