Denk mee over een aardgasvrij Texel

Praat mee tijdens een online bijeenkomst op maandag 27 september

Texel moet in 2050 aardgasvrij zijn. Net als alle andere gemeenten in Nederland. Dat lijkt nog ver weg, maar om deze doelstelling te behalen, moeten we nu actie ondernemen. Om dit te bereiken zet de gemeente Texel de komende tijd vol in op isoleren; informeren en stimuleren. Daarnaast zoeken we naar mogelijkheden voor alternatieve warmtebronnen. Per wijk bekijken we wat de beste stap is naar een aardgasvrije woning. De gemeente maakt hiervoor een plan; de Transtievisie Warmte. Om de acties in het plan Texels, haalbaar en betaalbaar te laten zijn, vragen we geinteresseerde bewoners, ondernemers en organisaties om hierover mee te denken.

Heeft u ideëen over de overstap naar aardgasvrij? Over andere duurzame warmtebronnen? En wat ervoor nodig is om alle woningen en bedrijfspanden te isoleren? Of wilt u andere suggesties met ons delen? Praat met ons mee tijdens de online-bijeenkomst op maandag 27 september van 19:30 tot 21:00.

Gespreksonderwerpen

  • Wat betekent de warmetetransitie voor u?
  • Hoever bent u al met het isoleren van uw woning en/of bedrijfspand?
  • Welke keuzes heeft u bij het overstappen naar aardgasvrij?
  • Wat zijn de opgaves waar Texel mee te maken krijgt?
  • Hoe wilt u in de toekomst het beste geinformeerd en ondersteund worden bij het verduurzamen van uw woning en/of bedrijfspand?

Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en suggesties.

Aanmelden

Meld u zich vóór woensdag 22 september aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een paar dagen voor de bijeenkomst ontvangt u een bevestigingsmail met een link naar de ZOOM-meeting.

Meer weten over verduurzamen? Lees dan ook onze andere artikelen of kijk op het Duurzaam Bouwloket Texel en/of Hier opgewekt

 

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021