Duurzaam lenen via de Gemeente Texel

Nieuwe stimuleringsleningen om duurzamer en langer zelfstandig te wonen.

Vanaf 11 november 2020 introduceert de Gemeente Texel 2 nieuwe stimuleringsleningen gericht op maatregelen ter verduurzaming van koopwoningen en vakantiewoningen op Texel.

U kunt beide leningen aanvragen als u een particuliere eigenaar en bewoner bent van een woning op Texel of als u een particuliere eigenaar bent van een vakantiewoning op Texel. Indien u gezamenlijk eigenaar bent van een (vakantie)woning dan dient in ieder een van de aanvragers jonger te zijn dan 76 jaar op het moment van de aanvraag

 

Stimuleringslening duurzaam en langer zelfstandig wonen

Deze stimuleringslening is ontstaan uit de voormalige blijverslening en de lening voor energieneutrale woningen. Tegen een klein rentepercentage kunnen particuliere eigenaren van (vakantie) woningen op Texel een bedrag lenen van minimaal € 2500,00 tot maximaal € 50.000,00. Het geld is bedoeld voor maatregelen om koopwoningen en particuliere vakantiewoningen op Texel te verduurzamen of om woningen levensloopbestendig te maken. Dit laatste geldt niet voor vakantiewoningen. U kunt deze maatregelen in één aanvraag combineren. Voor de maatregelen om langer zelfstandig te wonen, geldt een maximaal leenbedrag van € 15.000,00.  De lening wordt verstrekt vanuit een bouwdepot.

 

Stimuleringslening zonnepanelen 0%

De gemeente Texel stelt € 2.000.000 beschikbaar om zonnepanelen te stimuleren. Heeft u een koopwoning of bent u particulier eigenaar van een vakantiehuis op Texel? U kunt minimaal € 2500,00 en maximaal € 6000,00 renteloos lenen om zonnepanelen aan te schaffen. De renteloze lening kan ook gebruikt worden om mee te doen aan de Texelse ‘Postcoderoosregeling’: zonnepanelen kopen en op een ander dak neerleggen. De lening kan aangevraagd worden in combinatie met de lopende inkoopactie zonnepanelen op Texel, maar dit is geen vereiste.

Lening aanvragen?

Voor meer informatie of het aanvragen van een lening kunt u terecht op www.texel.nl/stimuleringsleningen. De gemeente controleert of uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet. Na goedkeuring  ontvangt u een toewijzingsbrief waarmee u de lening kunt aanvragen bij SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvestiging. SVn verzorgt de financiële toets en handelt uw lening af. www.svn.nl

 

 

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021