Waterstof nog niet interessant voor woningeigenaren

Steeds meer woningbezitters vragen zich af of zij hun woning kunnen verwarmen met waterstof. Veel gestelde vragen zijn; is waterstof de oplossing om van het aardgas af te gaan? Kunnen we ons huis in de toekomst verwarmen met waterstof? Zijn er al praktijkvoorbeelden?

Een duidelijk antwoord m.b.t. de toekomst van waterstof is er nog niet, wat wel duidelijk is, is dat waterstof op dit moment niet interessant is voor woningeigenaren.

Waterstof nog niet rendabel

Op dit moment is waterstof nog geen medium om energie op te slaan. Het kost (nu nog) te veel energie om waterstof te produceren, circa 50 kWh om een kilo waterstof te maken. Dit levert slechts 20 kWh op als het weer wordt omgezet naar elektriciteit. Er is dus sprake van een energieverlies van 60%.

Dat is natuurlijk geen reden om af te wachten en niets te doen. Je kan je woning in ieder geval alvast voorbereiden op een aardgasvrije toekomst, door je woning volledig te isoleren en je eigen duurzame energie op te wekken. Ongeacht hoe de woning verwarmd wordt, is het altijd goed om deze maatregelen uit te voeren.

Meer weten over waterstof

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/maatregel/waterstof voor meer informatie over waterstof.

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021