Spouwmuurisolatie interessant voor woningen gebouwd tussen 1920 – 1980

Bijna 60% van alle woningen in Nederland gebouwd vóór 1980 hebben nog geen isolatie in de spouwmuur. Heb jij een woning gebouwd tussen 1920 en 1980 en wil je energie besparen? Duurzaam Bouwloket Texel raadt je aan om te beginnen met spouwmuurisolatie, mits je spouw nog niet geïsoleerd is. Met deze maatregel behaal je de grootste winst in het verbeteren van het wooncomfort en bespaar je flink op je energiekosten.

Goede inspectie vooraf

Voordat je spouwmuur wordt geïsoleerd is het belangrijk dat je deze door een gecertificeerd isolatiebedrijf laat inspecteren. Inspectie van de gevel is noodzakelijk en bovendien nodig voor een betrouwbare offerte.

Is spouwmuurisolatie bij jouw woning niet mogelijk?

Dan kun je kiezen voor gevelisolatie aan de binnenzijde of gevelisolatie aan de buitenzijde.

Hoe wordt spouwmuurisolatie toegepast?

Het vullen van een spouwmuur is een klus voor gespecialiseerde bedrijven. Het isolatiebedrijf zal gaten boren in de buitenmuur. De gaten worden geboord in de horizontale en verticale kruising van de voegen en worden in een honingraadpatroon op ongeveer een meter afstand van elkaar geboord. Middels een speciale spuitmond wordt het isolatiemateriaal onder hoge druk in de spouw gespoten. Na het vullen van de spouw worden de gaten weer netjes dicht gestopt met specie van dezelfde kleur. Hier zie je na afloop (bijna) niets meer van.

Subsidie beschikbaar!

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kun je als woningeigenaar ongeveer 20 procent van de kosten terugvragen wanneer je twee of meer isolatiemaatregelen laat toepassen. De maatregelen waar subsidie voor aangevraagd kan worden zijn onder meer isolatie van dak, gevel, vloer en het plaatsen van isolerend glas. Wie zijn hele woning voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie.

Er zijn meerdere subsidies beschikbaar! Meer informatie over alle subsidieregelingen vind je via www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck

Gecertificeerde isolatiebedrijven

Via www.duurzaambouwloket.nl/bedrijven vind je betrouwbare isolatiebedrijven bij jou in de buurt. Deze bedrijven zijn door het Duurzaam Bouwloket gecheckt op de juiste certificeringen en bieden garantie op het geleverde werk.

Gratis en onafhankelijk advies

Wil je meer informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies- en financieringsregelingen?
Duurzaam Bouwloket helpt je met gratis en onafhankelijk advies. Neem contact op met een adviseur door te bellen (072 - 743 39 56) of te mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021