Tweede Postcoderoos Zonnedak op Tuincentrum van der Werve, Den Burg

Op vrijdag 18 oktober a.s. wordt het 2e collectieve zonnedak op Tuincentrum van der Werve in Den Burg geopend. Op het dak nemen 27 Texelaars gezamenlijk 275 zonnepanelen in productie en nemen zij deel aan de Postcoderoosregeling.

In deze regeling werken dakeigenaren, Texelse burgers en bedrijven samen om duurzame energie op te wekken en zelf zoveel mogelijk energieneutraal te worden. De deelnemers profiteren 15 jaar lang van teruggave van energiebelasting, produceren jaarlijks ruim 82.000 kWh stroom en hebben verder geen omkijken naar de installatie. Het dak van het Tuicentrum ontvangt eveneens een huurvergoeding.

De 27 Texelaars, en in dit geval ook eigenaren van vakantiewoningen, wonen in of aangrenzend aan postcode 1791. Ook in de andere postcodegebieden op Texel worden collectieve zonnedaken ontwikkeld met de Postcoderoos regeling.

De volgende projecten betreffen de daken van Zorgboerderij Plassendaal in de Waal (1793), Het Eierlandsche Huis in De Cocksdrop (1795) en Hoeve Vrij en Blij in Den Hoorn (1797). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: www.postcoderoostexel.nl

Voor meer informatie: www.postcoderoostexel.nl.

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS ┬ę 2021