Opgewekt op kop met de energie van de toekomst [2019]

De Waddeneilanden zetten sinds 2007 in op duurzame energie als aanjager voor duurzame ontwikkeling. Op 15 augustus 2019 wordt de krant getiteld ‘Opgewekt op kop met de energie van de toekomst’ verspreid samen met Texel dit Weekend. En is daarnaast gratis af te halen bij de VVV, bibliotheek, dorpshuizen en gemeentehuis.
De uitgave, namens Duurzame Wadden, laat zien wat er sinds 2007 is gebeurd en wat er nog steeds gebeurt op het gebied van duurzame energie. Ook aan bod komen de proef met Slow Mill dat, op de Noordzee voor de kust van Texel, energie uit de golven omzet naar groene stroom en de ontwikkeling van duurzame woningen in Buurtskap de Tuunen.

De krant staat vol verhalen, tips, adviezen en gezichten. Gezichten van inwoners, bedrijven, gemeenten en samenwerkingspartners. Mensen die vanuit eigen motivatie en op hun eigen manier aan de slag zijn met een duurzame toekomst. Voor henzelf en hun omgeving. Daar zijn de Duurzame Wadden trots op.

Er wordt duidelijk dat de gezamenlijke ‘stip op de horizon’ de eilanden veel heeft gebracht, dat de omslag naar duurzame energie een stap-voor-stap-proces is, dat steeds meer mensen participeren en dat draagvlak en samenwerking sleutels voor succes in de omslag naar duurzame energie zijn.

De ervaring van de afgelopen 12 jaar en betrokkenheid van de eilanders willen de eilanden inzetten voor de volgende versnelling. Daarbij willen de eilanden van losse projecten naar steeds meer integrale oplossingen met verschillende technieken en nieuwe manieren van samenwerking. Daarin zien de eilanden een kans en een uitdaging. Zo gaan zij opgewekt op kop.

Benieuwd? Lees hier de digitale variant.

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021