Gasvrij appartementencomplex Hollewal [2019]

Op weg naar een energieneutraal eiland is Texel een duurzaam appartementencomplex rijker. Het stijlvolle complex op de kruising van de Verzetstraat en de Hollewal in Den Durg is voorzien van een duurzaam energiesysteem. In het complex is geen gasaansluiting aanwezig.

Alle 24 appartementen beschikken over een warmtepomp. De warmtepomp zorgt dat de vloerverwarming op koude dagen de juiste temperatuur heeft voor ruimteverwarming en in de zomer koelt om oververhitting tegen te gaan. Ook warmwater wordt door de warmtepomp bereid. De warmtepompen maken gebruik van bodemenergie en zonnestroom. De energie wordt uit de bodem gehaald met een collectief veld van gesloten bodemwisselaars. De stroom voor de appartementen en de warmtepompen komt van het dak van het complex. Per appartement zijn 3 panelen gereserveerd.

Het energiesysteem is ontworpen en aangelegd door ZON. Zij exploiteren het veld bodemwisselaars, verhuren de pompen aan de bewoners en zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en service aan de pompen.


Hollewal
Den Burg, Noord-Holland.
Nederland ,
Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021