Hogere hypotheek voor woningkopers die gaan verduurzamen

In 2018 kunnen woningkopers van nieuwbouw- en bestaande woningen extra lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Voor het financieren van energiebesparende maatregelen mogen woningkopers van een bestaande woning maximaal 6 procent meer lenen op de getaxeerde waarde van de woning. Bij de aanschaf van een woning van 200.000 euro mag dus tot 12.000 euro extra worden geleend voor bijvoorbeeld het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen.

Voor woningkopers van een nieuwbouwwoning geldt dat zij € 25.000,- extra kunnen lenen voor het energiezuinig maken van hun woning. Mits het een energieneutrale woning wordt. Dit houdt in dat het woninggebonden energieverbruik (ruimteverwarming, koeling en warm tapwater) gegarandeerd gedekt wordt door energie dat zelf wordt opgewekt. De energie-index (EI) of energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van de woning moet onder de 0 vallen.

Gratis en onafhankelijk advies

Heeft u een woning op het oog, of heeft u net een woning gekocht? Neem dan eens contact op met het Duurzaam Bouwloket Texel. Zij kunnen u vertellen welke mogelijkheden er zijn om de woning energiezuinig en duurzaam te maken. Stel uw vraag aan een adviseur door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of te bellen naar 072 – 743 39 56. Neem ook eens een kijkje op de website www.duurzaambouwloket.nl/texel, hier vindt u meer informatie over de mogelijke maatregelen, financieringsmogelijkheden en betrouwbare uitvoerende bedrijven.

Check of er subsidie aanwezig!

Voordat u aan de slag gaat met uw woning is het altijd handig om te checken welke subsidies er beschikbaar zijn. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en doe de energiesubsidie check!

Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente Texel ingezet om woningbezitters te voorzien van gratis en onafhankelijk advies over het verduurzamen van de woning. Zij helpen u van A tot Z verder.

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021