Subsidie voor het verduurzamen van Maatschappelijk vastgoed

Maatschappelijke organisaties, zoals scholen, overheidsgebouwen en culturele- en zorginstellingen, staan voor een flinke opgave. Om te voldoen aan het Klimaatakkoord moeten ook zij de komende jaren hun gebouwen verduurzamen. Het ministerie komt daarom met deze investeringssubsidie om eigenaren van maatschappelijk vastgoed te stimuleren om te investeren in verduurzamingsmaatregelen. Op deze manier verlagen we het energieverbruik en de CO2-uitstoot.

Vanaf maandag 3 oktober 2022 is het voor eigenaren van maatschappelijk vastgoed mogelijk om de nieuwe Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) aan te vragen. De subsidie is bedoeld voor energieadvies, een energielabel en verduurzamingsmaatregelen voor maatschappelijk vastgoed.

Het totale budget voor de regeling is €150 miljoen voor 2022/2023. 

De regeling 

Om in aanmerking te komen voor de regeling is het verplicht om een energieadvies, of een gelijkwaardig advies uit te laten voeren door een energieadviseur. De energieadviseur maakt een rapport waarin staat welke verduurzamingsmaatregelen geschikt zijn voor het maatschappelijk vastgoed. De subsidie voor het advies bedraagt 50% van de kosten. Vervolgens worden er 1,2 of 3 maatregelen die op de maatregelenlijst staan uitgevoerd, of een integraal verduurzamingsproject. De subsidie hiervoor bedraagt 30% van de projectkosten. Na uitvoering van de maatregelen vraagt u een nieuw energielabel aan. Hiervan wordt 50% van de kosten gesubsidieerd. Meer informatie en alle voorwaarden is terug te lezen op de site van het RVO.

Webinar

 Meer weten over DUMAVA? Meld u dan aan het voor het webinar op dinsdag 13 september van 14:00 uur tot 15:00 uur. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft dan antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is het doel van de subsidie?
  • Voor wie is de regeling?
  • Wat wordt er vergoed en wat niet?
  • Hoe wordt de hoogte van de subsidie bepaald?
  • Wanneer kan ik aanvragen?
  • Hoe werkt de aanvraagprocedure?

 

Aanvragen

De subsidie is aan te vragen vanaf maandag 3 oktober 2022 09:00 uur  tot zondag 31 december 2023 17:00 uur. Voor een aanvraag is minimaal Eherkenning niveau 3 nodig. 

 afbeelding van MVOPro via Pixabay

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021