Woning met zonnepanelen goud waard bij verkoop [2018]

Het plaatsen van zonnepanelen is een slimme investering om je woning in waarde te laten stijgen en aantrekkelijker te maken op de woningmarkt. Ga je in de nabije toekomst wellicht verhuizen? Laat dit je niet weerhouden om zonnepanelen te plaatsen. Het Duurzaam Bouwloket Texel legt je uit waarom.

Waardeverhoging van 2,56%

Uit onderzoek* blijkt dat het plaatsen van zonnepanelen een positief prijseffect heeft van 2,56% op de woningwaarde. De woning wordt gemiddeld gezien €7.456,- meer waard met een zonnepanelensysteem van 3.888 Wattpiek, terwijl de kosten van een dergelijke installatie €6,998 bedragen. Financieel gezien is het dus een zeer aantrekkelijk investering. Het zorgt er namelijk ook voor dat je maandelijks bespaart op je energiekosten.

*Dit onderzoek is verricht door de Tias School for Business and Society Master of Real Estate.

Woning met zonnepanelen verkoopt!

Een veelgehoord argument van woningeigenaren is dat zij wachten met het plaatsen van zonnepanelen, omdat zij wellicht in de nabije toekomst gaan verhuizen en bang zijn dat ze de investering er niet uit halen. Dit is een verkeerde gedachte. Steeds meer woningkopers zijn bereidt om meer te betalen voor een woning met zonnepanelen. Zij zien er namelijk een voordeel in dat ze de investering en de moeite niet hoeven te doen om de zonnepanelen zelf te laten plaatsen.

Duurzaam Bouwloket Texel

Heb je vragen over zonnepanelen of het verduurzamen van je woning?
Ga dan voor gratis en onafhankelijk advies naar het Duurzaam Bouwloket. Op de site www.duurzaambouwloket.nl vind je alle nodige informatie over duurzaamheidsmaatregelen, subsidies en financieringsleningen en je vindt er betrouwbare bedrijven voor het uitvoeren van de maatregelen.

Wil je direct een vraag stellen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur via de mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of door te bellen (072 – 743 39 56).

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021