1000 woningen per werkdag van het aardgas af [2018]

Hoe bereid je jouw woning hierop voor?

De komende jaren gaat er een hoop veranderen voor particuliere woningeigenaren in Nederland.
Na 2050 dienen alle woningen van het aardgas afgesloten te zijn afgesloten (zo heeft Het Rijk wettelijk bepaald). Dit lijkt nog ver weg maar al op korte termijn kan het zijn dat je als bewoner te maken krijgt met deze transitie naar een aardgasloze woning. Vanaf 2021 komt er een landelijke planning waarin staat aangegeven welke buurt wanneer van het aardgas af gaat. Op dit moment is het in veel gemeenten nog niet duidelijk wat voor duurzame energie infrastructuur er in de wijken worden aangelegd. Maar wat je als woningbezitter wel al kunt doen is je woning voorbereiden op een aardgasvrije toekomst.

Het Duurzaam Bouwloket Texel helpt je om de juiste keuzes te maken bij het verduurzamen van jouw woning. Ondanks het feit dat we nog niet precies weten wat de toekomst ons gaat brengen, weten we wel dat er maatregelen zijn die je nu al kan treffen zodat je jouw woning kan voorbereiden om van het aardgas afgesloten te worden. Of jouw woning uiteindelijk wordt aangesloten op stadsverwarming of via een warmtepomp van het gas af gaat, het is bijvoorbeeld altijd verstandig om in de keuken een alternatief te kiezen voor koken op gas. En zo zijn er nog een aantal andere zaken om rekening mee te houden.

Gratis en onafhankelijk advies

Op de (vernieuwde) website www.duurzaambouwloket.nl vind je meer informatie over een stappenplan naar een aardgasvrije woning. Daarbij vind je er ook de nodige informatie over subsidie- en financieringsmogelijkheden en betrouwbare bedrijven voor duurzaamheidsmaatregelen.

Heb je een vraag? Neem dan contact met de helpdesk door te bellen naar 072 -743 39 56 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Duurzaam Bouwloket wordt door de gemeente ingezet om je gratis en onafhankelijk verder te helpen bij jouw woonsituatie, dus maak er gebruik van!

Landelijke opgave; 1.000 woningen per werkdag van het aardgas af

In Nederland hebben we ruim 7,6 miljoen woningen die van het aardgas af moeten. Een snelle rekensom laat zien dat we landelijk circa 1.000 woningen per werkdag van het aardgas af moeten sluiten. We hebben namelijk tot en met 2050 nog 32 jaar om alle woningen van het aardgas af te halen. In die 32 jaar hebben we minder dan 8.000 werkdagen. 7,6 miljoen (woningen) : 8.000 (werkdagen) = 950 woningen per werkdag aardgasvrij.

 

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021