0% energiebespaarlening voor huishoudens met verzamelinkomen tot €45.014 per jaar

Huishoudens met een verzamelinkomen tot € 45.014 per jaar betalen vanaf 1 november geen rente op een lening bij het Nationaal Warmtefonds. Dit is een van de maatregelen om bewoners te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen voor de verduurzaming van hun koopwoning.

Laagdrempelig

Huishoudens die in aanmerking komen betalen gedurende de gehele looptijd van hun lening geen rente ongeacht de ontwikkeling op de kapitaalmarkt. Het Rijk heeft de intentie de regeling voor twee jaar in stand te houden, daarna wordt geëvalueerd of de maatregel langer nodig is. Het Warmtefonds komt binnenkort met meer maatregelen om verantwoord lenen voor verduurzaming laagdrempeliger te maken voor eigenaar-bewoners met weinig leenruimte.

Energierekening

Minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening: “We weten dat elke euro die je besteedt aan verduurzaming zichzelf terugverdient. Maar veel mensen hebben dat geld niet. Juist daarom is een renteloze lening bij het Warmtefonds een uitkomst. Dit aanbod helpt gezinnen om de hoogte van de energierekening terug te dringen.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over de energiebespaarlening? Klik hier
Lees het persbericht van het Warmtefonds en de laatste updates over de uitbreiding van de voorwaarden hier
Lees het persbericht van De Rijksoverheid hier

Lenen via de gemeente

Via de gemeente Texel is het ook mogelijk om een lening af te sluiten voor maatregelen om je woning te verduurzamen. Voor zonnepanelen is er een renteloze lening waarmee een bedrag van minimaal  €2.500 en maximaal €6.000 geleend kan worden. Wil je andere maatregelen nemen dan is er de lening Duurzaam en langer zelfstandig wonen. Voor deze lening wordt een rentetarief gehanteerd van 1,5%. Meer weten kijk dan op www.texel.nl en www.svn.nl

Gratis en onafhankelijk advies

Wil je meer informatie over het verduurzamen van je woning of heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket via het contactformulier www.duurzaambouwloket.nl/contact
Duurzaam Bouwloket is de onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Het advies is gratis voor inwoners van de gemeente Texel.

 

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021