Online thema tours aardgasvrij wonen

Vanaf de bank binnenkijken bij een duurzaam huis.

Huiseigenaren delen hun ervaringen met aardgasvrij wonen.

Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt op 15 en 18 juli de unieke kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Huiseigenaren Paul Joosten en Erik Huisman geven dan speciaal aan inwoners van Texel uitleg over de duurzame maatregelen in hun woningen. Vanuit hun eigen ervaring vertellen zij onder andere over isoleren, het gebruik van een warmtepomp of cv-ketel, zonnepanelen en lage temperatuurverwarming. Mensen die graag deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

“Sinds januari 2020 is ons huis van het gas af,” vertelt Erik over zijn jaren ’70-woning in Wognum. “Wij hebben nu een bodem/water-warmtepomp die het huis verwarmt én koelt. Het aanleggen gaf even wat rommel in de tuin, maar de bronnen kunnen zo honderd jaar meegaan!” Woensdag 15 juli geeft hij tijdens een online thematour uitleg over zijn keuze voor een bodem/water-warmtepomp en de voor- en nadelen van lage temperatuurverwarming. Inschrijven.

Op zaterdag 18 juli deelt huiseigenaar Paul Joosten ook zijn ervaringen met aardgasvrij wonen. Toen Paul de woning uit 1905 kocht, schrok hij van het gasverbruik. “Ik ben direct gaan kijken naar isolatiemogelijkheden en een alternatief voor de verwarming. De woning wordt nu verwarmd door een houtgestookt fornuis, dat via een buffervat is aangesloten op de cv-installatie. Ik ben heel tevreden met het resultaat!” Inschrijven.

De online thematours

Dit voorjaar en zomer vinden in heel Nederland online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, en om zo tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Een actueel overzicht van alle thematours is te vinden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.

 

Zelf een woning aanmelden

De thematour wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Texel en is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen. Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Of het nu gaat om HR++ glas, zonnepanelen of een aardgasvrije woning, alle ervaringen zijn welkom. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.

 

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021