Subsidie woningisolatie en duurzame energie ook in 2020 beschikbaar

Particuliere woningeigenaren die aan de slag gaan met energiebesparende en -opwekkende maatregelen kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van een aantal (subsidie)regelingen. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck en bekijk welke regelingen er landelijk, provinciaal en in jouw gemeente van kracht zijn. In dit bericht geven we je alvast inzicht in drie landelijke regelingen.

Subsidie voor woningisolatie

Woningeigenaren die na 15 augustus 2019 minimaal 2 isolatiemaatregelen hebben toegepast en voldoen aan de gestelde voorwaarden, kunnen via de subsidieregeling energiebesparing eigen huis voor eigenaar en bewoner van Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie aanvragen. De maatregelen die hieronder vallen zijn onder andere: het plaatsen van isolerend glas, spouwmuur-, gevel-, dak-, vloer- en bodemisolatie. Woningeigenaren die hun huis volledig laten isoleren komen in aanmerking voor extra subsidie (subsidie voor een zeer energiezuinig pakket).

Subsidie voor zonneboilers en warmtepompen

Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kunnen via de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) bij de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie aanvragen voor een zonneboiler en/of warmtepomp. De subsidieaanvraag moet 6 maanden na installatie van het apparaat zijn ingediend en de investering moet al zijn gedaan.

BTW teruggave zonnepanelen

Particuliere woningeigenaren die zonnepanelen laten plaatsen, kunnen de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van 10 zonnepanelen (2.700 wattpiek) voor 4.400 euro levert dit 750 euro op.

Meer informatie

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck en vind alle informatie over de beschikbare subsidie- en financieringsregelingen en de aanvraagprocedures.

Gratis en onafhankelijk advies

Heb je vragen over het energiezuinig en duurzaam maken van je woning, of wil je meer weten over subsidie- en financieringsregelingen? Neem dan contact op met een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket, door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Tags:

Meer informatie

Gemeente Texel

T. 14 0222
E. gemeente@texel.nl
I. www.texel.nl/duurzaamheid

TexelEnergie

T. (0222) 314 939
E. info@texelenergie.nl
I. www.texelenergie.nl

Urgenda

T. 020 - 3300 566
E. info@urgenda.nl
I. www.urgenda.nl

Random_Zonnepanelen.jpeg
Zonnepanelen_op_groen_dak.jpg
Zonnepanelen_verhogen_waarde_verkoop.png
ontwerp & techniek WEBJONGENS © 2021